Neele-Vat Logistics

Alles draait om logistiek

Neele-Vat Logistics is één van de grotere logistieke dienstverleners in de regio Rotterdam. Het familiebedrijf beschikt over vestigingen: in Rotterdam, Rotterdam Hoogvliet, Rotterdam Maasvlakte, Rotterdam Botlek, Amsterdam, Schiphol,  Zwijndrecht,  Zeebrugge, Moskou, Vantaa (Finland) Oradea (Roemenië) en Praag. Neele-Vat Logistics heeft 600 medewerkers en een omzet van circa € 230 miljoen netto.

Neele-Vat Logistics is verrassend anders. U kunt rekenen op onze persoonlijke aandacht en tegelijkertijd een performance verwachten die de grootste spelers in de markt overtreft. Objectieve metingen tonen keer op keer aan dat wij ons vak beheersen.

Het huidige Neele-Vat Logistics ontstond in 2015 toen de twee Rotterdamse familiebedrijven Neele Logistics en VAT Logistics fuseerden. Het samengaan was een strategische zet. Cuno Vat: ‘In de logistieke sector is schaalgrootte cruciaal om te overleven. Daarnaast zagen beide partijen in dat ze complementair aan elkaar waren. Waar bij Neele Logistics het accent net iets meer lag bij het transport, was dat voor Vat Logistics meer richting warehousing. En hoewel beide logistieke dienstverleners dachten grote concurrenten van elkaar te zijn, bleek uiteindelijk dat er maar weinig gemeenschappelijke klanten waren.’

One-stop-shopping: van warehousing tot transport. Over weg, spoor, water en door de lucht: Neele-Vat Logistics is een betrouwbare    partner in logistieke diensten.

“Neele-Vat Logistics staat garant voor hoogwaardige kwaliteit waarbij ‘commitment’ en ‘partnership’ de sleutelwoorden zijn die binnen    de gehele organisatie centraal staan. Met vakbekwame medewerkers die vooruit denken en die waarmaken wat ze toezeggen.”

Alles in één hand

Neele-Vat Logistics houdt uw logistieke werkzaamheden in eigen hand. Naast Europees wegtransport, verzorgen wij ook uw fysieke distributie, opslag/overslag, douaneformaliteiten, expeditie, expresszendingen, luchtvracht en zeevracht. Zo zijn wij in de gelegenheid om iedere schakel in uw logistieke keten nauwkeurig op elkaar af te stemmen. Het resultaat is een hoge mate van flexibiliteit, snelheid en een optimale controle, waarbij wij duurzaamheid altijd hoog in het vaandel hebben. Mede door de strategische locatie van onze distributiecentra (186.000 m2) vlakbij de containerterminals in Rotterdam, Amsterdam en Zeebrugge kunnen wij u altijd optimaal van dienst zijn.

Zeevracht

Of u nu goederen uit China importeert of producten naar Amerika wilt exporteren, wij hebben het antwoord op uw logistieke zeevracht vragen. Binnen ons netwerk kunnen we vanuit Rotterdam de hele wereld bedienen. Of het nu gaat om import zeevracht van volle containers of export van deelladingen, wij zijn uw partner. Zo hebben wij wekelijks meerdere groupage containers vanuit het Verre Oosten en Amerika.

Luchtvracht

Snelheid en maatwerk, dat is kenmerkend voor de afdeling luchtvracht van Neele-Vat Logistics. Dankzij een uitstekend wereldwijd agentennetwerk zorgt de afdeling Luchtvracht voor de juiste oplossing om uw zending, desgewenst deur-tot-deur, conform uw instructies op tijd af te leveren.

Wij zetten ons tot het uiterste in om uw vraag, hoe ingewikkeld ook, op te lossen. Van speciale projecten, chartering, door-to-door, groupage, expres, ADR of afhandeling van douane formaliteiten, onze medewerkers staan voor u klaar.

Warehousing

Het op adequate wijze beheren van de voorraden vraagt een actieve afstemming en partnership tussen ons en onze opdrachtgever. Dankzij vakbekwame medewerkers en het naleven van strikte werkprocedures is de performance in onze warehouses van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Wij monitoren alle relevante activiteiten en overleggen de resultaten tijdens het reguliere kwaliteitsoverleg met de opdrachtgever. En ‘foutloos’ is daarbij geen uitzondering: het streven naar perfectie zit al jaren in onze genen. Neele-Vat voldoet voor Warehousing aan de normering van HACCP, ISO 9001, SKAL, SQAS en GMP.

Transport

Via het netwerk van Neele-Vat Logistics kunt u uw groupage zendingen, deelpartijen en compleetladingen snel en betrouwbaar naar iedere bestemming in Europa versturen. De uiteindelijke looptijd van de zending om de eindbestemming te bereiken is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder bijvoorbeeld de vaste vertrekdagen, regionale feestdagen en eventuele in-/uitklaring van de goederen.

Binnen Neele-Vat Logistics hebben wij jarenlange ervaring in het vervoer van gevaarlijke stoffen. Onze mensen werken hier dagelijks mee. Hierdoor kunnen wij ook uw ADR zending vervoeren. Afhankelijk van de bestemming zijn bepaalde UN-nummers en ADR klasses uitgesloten. Voor alle bestemmingen geldt dat vervoer van ADR met klasse 1 (Explosief), 6.2 (Infectieus) en 7 (Radioactief) altijd is uitgesloten. Kijk voor meer informatie op onze ADR pagina.

Douane

Wie internationaal zaken doet krijgt te maken met douaneformaliteiten. Veel papierwerk, met de nodige haken en ogen, waar specifieke kennis voor vereist is. Energie steken in uw core business. Dat levert u onder aan de streep het meeste resultaat op. Met alle specifieke kennis in huis, neemt Neele-Vat Logistics u graag uw douaneformaliteiten uit handen. U kunt bij ons terecht voor uw uiteenlopende douaneformaliteiten rond export-, import-, opslag- en doorvoerzendingen. Ook helpen wij u graag met veterinaire keuringen. Of adviseren wij u bij specifieke douane – of fiscale vraagstukken. Ontzorgen, daar staan wij voor.

 

Waarom Neele-Vat Logistics?

  • Compleet dienstenpakket: wij verzorgen al uw logistieke-, douane-, expeditie- en Europese transportdiensten van A tot Z.
  • Hoogwaardige dienstverlening: wij werken volgens gecertificeerde werkprocessen.
  • Deskundigheid: onze eigen landenspecialisten hebben de juiste kennis van buitenlandse taal en cultuur.
  • Betrouwbaarheid: wij beschikken over eigen loodsen, transportmiddelen en een afdeling voor douane-inklaring. Zo garanderen wij een maximale controle over uw zendingen.
  • Flexibiliteit: door werkzaamheden bewust in eigen hand te houden, kunnen wij tijdig en flexibel reageren. En dus snel leveren.
  • Financiële draagkracht: wij zijn een financieel gezond bedrijf met voldoende werkkapitaal om uw ladingsstromen probleemloos te begeleiden.
  • Fiscale vertegenwoordiging: wij beschikken over de juiste douanevergunningen, kennis en ervaring om als fiscale vertegenwoordiger op te treden voor iedere buitenlandse onderneming.
  • No nonsense mentaliteit: wij vertellen u helder waar u aan toe bent; met alle voor- en nadelen.